Author Topic: iChat av  (Read 5510 times)

Offline george

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 1261
    • View Profile
    • http://
iChat av
« on: November 16, 2003, 01:03:26 PM »
were I to invest in iChat av, must the person that I am having the conference with also have iChat av installed or can I confer with someone using a pc ?
George.
 Thinking.gif

Offline kelly

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 17040
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #1 on: November 16, 2003, 01:45:38 PM »
Not sure George. Maybe they can't. smile.gif

http://macintouch.com/ichatav.html

There's other applications though.

http://www.ivisit.info/
kelly
Veteran SuperUser

Offline giantmike

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 1117
    • View Profile
    • http://www.giantmike.com
iChat av
« Reply #2 on: November 16, 2003, 02:04:02 PM »
I do not think it's compatible with anything but other iChat AV users. At least, that is what I heard some time ago.

Offline bobw

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 611
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #3 on: November 16, 2003, 02:07:17 PM »
iChatAV will only work with other iChat users. It won't work with any other VideoConferencing software. It's rumored that a Windows version may be available by the end of the year.

Offline george

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 1261
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #4 on: November 16, 2003, 02:14:06 PM »
I have DL iChat av Beta and on trying to install it tells me that it will not run on my 'puter which is G4 (mdd) any ideas why?
George

Offline Mrious_be

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 3159
    • View Profile
    • http://www.marceldaems.com
iChat av
« Reply #5 on: November 16, 2003, 02:35:31 PM »
For voice chat you need a minimum off 400Mhz.
For video chat you need a minimum off 600Mhz.
But since you are on a G4, i think you already have the minimum on both.

Hmmm, not sure what else might be the reason.

 huh.gif
[img]http://dwdf.daisypath.com/a4ipp1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]

Offline CyberPet

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 509
    • View Profile
    • http://petrahall.se
iChat av
« Reply #6 on: November 16, 2003, 02:41:06 PM »
I think the iChat AV beta is time limited. Now you have to pay for iChat AV (unless you've installed Panther, then you get the full version free).
/Petra

Offline george

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 1261
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #7 on: November 16, 2003, 02:53:59 PM »
Dolt am I I already have iChat installed having it supplied with Panther!
 doh.gif  doh.gif George

Offline Mrious_be

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 3159
    • View Profile
    • http://www.marceldaems.com
iChat av
« Reply #8 on: November 16, 2003, 02:54:54 PM »
QUOTE(CyberPet @ Nov 16 2003, 10:41 PM)
I think the iChat AV beta is time limited.

 Yeah, true.... but it's expiring on dec 31 this year.
Smiley just installed iChatAV Beta on a system last week (gosh, that took me a while searching for it online, since Apple already took off the Beta installer to replace it with the final software).
I was thinking though, iChatAV requires Jaguar (OsX.2) for the minimum.
So maybe you are on an older system?

smile.gif
[img]http://dwdf.daisypath.com/a4ipp1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]

Offline Mrious_be

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 3159
    • View Profile
    • http://www.marceldaems.com
iChat av
« Reply #9 on: November 16, 2003, 02:56:36 PM »
QUOTE(george @ Nov 16 2003, 10:53 PM)
Dolt am I I already have iChat installed having it supplied with Panther!
 doh.gif  doh.gif George

 Hahahah.... well don't hit your head to hard George wink.gif
I know how it feels though, don't worry.

wink.gif
[img]http://dwdf.daisypath.com/a4ipp1.png\" border=\"0\" class=\"linked-sig-image\" /]

Offline Mayo

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 3215
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #10 on: November 16, 2003, 10:58:36 PM »
Has anyone used iChat at its minimum quality setting on a 600MHZ G3?  How well does it work?

Offline RKSJNich

  • Poster Child
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
iChat av
« Reply #11 on: November 17, 2003, 12:17:18 PM »
I have played with iChat AV on my 500 Mhz iMac and it worked fine, except that the volume has to be cranked way up.

Offline kelly

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 17040
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #12 on: February 06, 2004, 08:06:36 AM »
Did you see this George? smile.gif

Panther and Windows XP.

iChat AV, AIM updates add Mac to PC video conferencing

http://maccentral.macworld.com/news/2004/0...t=1076006951000
kelly
Veteran SuperUser

Offline george

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 1261
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #13 on: February 07, 2004, 08:55:24 AM »
thanx.gif Kelly,
will check out your link, looks promising.
george.
ps
 do you ever sleep?

Offline kelly

  • TS Addict
  • *****
  • Posts: 17040
    • View Profile
    • http://
iChat av
« Reply #14 on: February 07, 2004, 09:11:33 AM »
Not usually at 9:06 AM when I posted that. smile.gif

Other times. Yes. smile.gif
kelly
Veteran SuperUser